Speltpasta met koolraap, hamblokjes en pikante kaas van Mulder
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram hamblokjes
- 500 gram koolraap
- 150 gram pikante kaas van Mulder
- 1 stuks groenlof
- 125 ml créme fraîche
In Huis
- 300 gram spelt pasta
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olie om te bakken
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Kook de pasta al dente in ca. 7 minuten
- Bak de ham blokjes zachtjes in een pan met een beetje olie. Snij de koolraap doormidden, dan in parten. Schil de parten met een dunschiller en snij er echt kleine blokjes van 0,5 cm van.
- Hak de knoflook fijn. Rasp de kaas.
- Voeg de koolraap toe aan de pan met spekjes, samen met de knoflook. Roerbak even goed om en laat een beetje sudderen.
- Snij de groenlof in kwarten en dan in reepjes. Voeg de groenlof bij de koolraap en roer om. Laat een beetje verder garen.
- Verwarm de oven voor op de grill-stand.
- Roer als de koolraap gaar is 2/3 van de kaas en de crème fraîche erdoor.
- Voeg dan de pasta toe en breng op smaak met peper en zout.
- Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Schuif voor ca. 10 minuten in de oven voor een lekker bruin korstje.