Speltpasta met koolraap en eekhoorntjesbrood
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
- 500 gram koolraap
- 150 gram boerderijkaas pikant
- 2 teentjes knoflook
In Huis
- 300 gram spelt pasta
- 2 preien
- olie om te bakken
- 1 bakje crème fraîche
Recept stappen
- Kook de pasta al dente in ca. 7 minuten.
- Wel het gedroogde eekhoorntjesbrood in een heel klein beetje water in ca. 20 minuten.
- Snij de koolraap in partjes en schil die met een dunschiller. Snij daarna in echt kleine blokjes van 0.5cm.
- Kerf de prei in de lengte, spoel zand ertussen uit en snij dan in ringen. Hak de knoflook fijn. Rasp de kaas.
- Verwarm in een wok wat olie en bak daarin de blokjes koolraap. Voeg de knoflook en de prei toe en roerbak beetgaar.
- Verwarm de oven voor op de grill stand.
- Hak het gewelde eekhoorntjesbrood fijn en bewaar het vocht. Voeg als de koolraap beetgaar is de stukjes eekhoorntjesbrood toe en wat van het vocht.
- Roer de creme fraiche en 2/3 van de kaas erdoor. Maak op smaak met peper en evt. wat zout. Meng dan de pasta er doorheen.
- Doe in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Schuif 10 minuutjes in de oven voor een lekker bruin korstje.
- <br>Let op: elders deze week heb je ook koolraap nodig.