Speltpasta met balletjes en sla (wk)
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) runderworst
- 300 g spelt pasta
- 200 g gele peen
- 1 stuk(s) gele ui
- 2 zakje(s) gemengde sla
In Huis
- 2 blikje(s) tomatenstukjes
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 el olijfolie
- 1 tl oregano
- 1 blaadje(s) laurier
- 1 blokje(s) kippenbouillon
- 2 el balsamicoazijn
- naar smaak suiker
- naar smaak peper
- naar smaak zout
Recept stappen
- Zet water op voor de pasta.
- Rasp een stuk van circa 200 gram wortel. Hak 2 teentjes knoflook fijn en snipper een ui.
- Haal het velletje van de worst en snij in stukjes van ongeveer 2 cm. Maak balletjes van de stukjes.
- Fruit de ui, de knoflook en de wortel in een pan met dikke bodem met 2 el olijfolie. Voeg als de ui glazig is de balletjes doe en bak mooi bruin.
- Voeg 1 tl oregano en 1 laurierblad toe, kruimel een half bouillon en voeg het blikje tomaten toe.
- Voeg een kleine soeplepel kookvocht van de pasta toe.
- Laat de saus met ballen 15 – 20 minuten (of langer als je tijd hebt want hoe langer, hoe lekkerder!)
- Maak ondertussen een dressing van 4 el olijfolie, 2 el balsamico, peper, zout en een klein beetje suiker voor de gemengde sla.