Speltpasta met aubergine, tomaatjes en mozzarella
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 3 stuk(s) Aubergine
- 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
- 300 gram Spelt pasta
- 2 bol(len) Buffelmozzarella
- 2 el Basilicum
In Huis
- 2 teen Knoflook
- besprenkelen Olijfolie (extra vierge)
- om te bakken Olijfolie
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet alvast een pan water op voor de pasta.
- Snij de aubergine in kleine blokjes van 1 a 1.5 cm (als je tijd hebt is het de moeite waard om de blokjes nu met zout te bestrooien en een half uurtje te laten zweten, dan droogdeppen met keukenpapier).
- Doe de tomaatjes in een ovenschaal met een scheutje olijfolie, peper en grof zeezout. Zet ze ongeveer 25 minuten in de oven.
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan.
- Bak de aubergine flink aan. Als alle olie is opgenomen voeg je nog wat olie toe. Bak zachtjes door, lekker lang, zodat hij heel erg kan slinken en een beetje bruin wordt. Als hij dreigt aan te branden voeg je weer wat olie toe.
- Kook de pasta gaar in 8-9 minuten (wij vinden de 7 minuten op de verpakking té al dente).
- Snij de mozzarella in blokjes. Bewaar eventueel een beetje voor op je boterham, zo lekker!
- Hak de knoflook fijn. Als de aubergine goed geslonken en bruin is, roerbak je de knoflook nog even mee. Breng op smaak met peper en zout. Roer de mozzarella er goed doorheen en voeg als laatste de tomaatjes uit de oven toe.
- Hak de basilicum grof en meng erbij. Check op peper en zout en serveer direct met de pasta. Roer alles door elkaar.