Spaghettipompoen met Midden-Oosterse gehaktballetjes in kruidige tomatensaus
Lam, Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks spaghettipompoen
- 30 gram koriander
- 100 gram rode ui
- 400 gram lams-kalfsgehakt
- 500 gram cherrytomaatjes
In Huis
- olie om te bakken
- 150 gram appel
- 1 tl (witte) peper
- 1 tl baharat
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gemalen kardemom
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl zout
- 1 stuks sinaasappel
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Halveer de spaghettipompoen in de lengte, verwijder de zaden en smeer de binnenkant in met olie. Leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork een paar keer in de schil. Schuif in de oven voor ca. 25-30 minuten.
- Hak de koriander fijn (incl. steeltjes). Rasp de aangegeven hoeveelheid appel en ui in een vergiet. Druk het vocht eruit en kneed dit mengsel, samen met de helft (!) van de koriander en de (witte) peper door het gehakt. Kruid het gehakt met Baharat kruiden. Draai balletjes, iets kleiner dan een pingpongbal. Vraag hulp! Braad de balletjes aan in wat olie in een stoofpan (schud af en toe om).
- Maak intussen de saus. Doe de cherrytomaatjes in de hoge beker van de staafmixer. Hak de knoflook grof en voeg toe. Staafmix samen de rest van de koriander, kardemom en kurkumapoeder en de aangegeven hoeveelheid zout. Doe de saus bij de balletjes als ze zijn dichtgeschroeid, breng aan de kook.
- Snij de sinaasappel in dunne plakjes. Leg bij de saus en duw onder. Laat ca. 10 min. afgedekt sudderen.
- Haal de pompoen uit de oven en check met behulp van een vork of het vruchtvlees makkelijk loslaat. Proef even, het mag nog een beetje bite hebben.
- Geef iedereen een halve pompoen op het bord en laat met een vork de slierten voorzichtig lostrekken. Schep daarover de saus met balletjes.