Spaghettipompoen met limoen, rode peper en quinoa-salade met paprika
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Spaghettipompoen
In Huis
- 300 g Quinoa
- 1 stuk(s) Rode ui
- 1 stuk(s) Gele paprika
- 1 stuk(s) Avocado
- 2 stuk(s) Limoen
- 1 el Korianderzaad
- 7 el Olijfolie
- 1 el Piment
- 2 tl Kardemompoeder
- 100 ml Bulgaarse yoghurt
- 2 el Tahin
- 10 g Korianderblad
- 1 stuk(s) Rode peper
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de pompoen in de lengte doormidden en haal de zaden en de zaadstrengen eruit. Leg de pompoenhelften met de doorgesneden kant naar beneden in een flinke ovenschaal van ongeveer 30 x 23 cm.
- Prik er wat gaatjes in zodat hij niet ontploft. Giet 1 cm warm water in de schaal. Zet 45 minuten in de oven, of totdat de pompoen zacht is als je er met een vork inprikt.
- Maak in de tussentijd de quinoa-salade. Bereid de quinoa volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snij de rode ui in flinterdunne halve ringen. Snij de paprika in stukjes. Halveer en pel de avocado en snij in plakjes. Sprenkel wat limoensap over de avocado om verkleuren te voorkomen. Maal het korianderzaad fijn in een vijzel.
- Maak een dressing van 5 el olijfolie, 1 el limoensap en het korianderzaad.
- Meng de quinoa met de ui, paprika en avocado en schep er de dressing door. Zet weg tot gebruik.
- Snij de limoen in de lengte in kwarten en dan in dunne plakjes. Doe ze in een kommetje en bestrooi met wat zout. Schenk er 1 eetlepel olijfolie over en zet weg tot gebruik.
- Haal de pompoen uit de oven en laat een beetje afkoelen. Schraap de binnenkant van de pompoen met een vork. Dan komen de strengen die op spaghetti lijken los.
- Meng 1 eetlepel olijfolie met de piment en kardemom. Schenk over de pompoen en schep even door.
- Meng de yoghurt met tahin en 1 eetlepel limoensap.
- Serveer samen met de quinoa-salade.
- <br>Leg de spaghettipompoen op een schaal. Verdeel er de stukjes limoen en kleine flintertjes rode peper over en besprenkel met wat van de yoghurt-tahinsaus.