Spaghettipompoen met champignons en geitenkaas en met raapsteel-yacon slaatje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks spaghettipompoen
- 300 gram knolselderij
- 300 gram champignons
- 150 gram Dartelaar geitenkaas
- 2 el peterselie
- 250 gram yacon
- 2 bosjes raapstelen
In Huis
- olijfolie (om in te smeren)
- 1 el olijfolie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- naar smaak vinaigrette
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de spaghettipompoen in de lengte. Verwijder met een lepel de zaden en besmeer de binnenkant met een beetje olie. Leg met de snijkant naar beneden op bakpapier op een bakplaat en prik de schil een paar keer in met een vork. Doe in de oven voor 25-30 minuten.
- Schil de knolselderij en snij in écht kleine blokjes van max 0.5 cm. Bak de blokjes zachtjes in een beetje olie terwijl je de knoflook fijnhakt en de champignons in stukjes hakt.
- Zet als de knolselderij beetgaar is het vuur hoog en bak de champignons mee totdat ze wat bruinen.
- Voeg zout snaar smaak en de knoflook bij de knolselderij en champignons en schud een paar keer om.
- Verkruimel de geitenkaas, voeg toe en laat zachtjes smelten. Zet het vuur uit zodra de kaas is gesmolten, de saus moet een beetje nat blijven.
- Hak de peterselie fijn, roer een deel door de saus en zet een deel ervan op tafel voor garnering.
- Schil de yacon en snij in kleine blokjes. Snij de raapstelen grof in stukken (inclusief de steeltjes) en maak aan met een simpele frisse vinaigrette van olie, azijn en een beetje mosterd of met een dressing van yoghurt en mayonaise, net wat je lekker vindt.
- Haal de pompoenen uit de oven en check of het vruchtvlees gemakkelijk loslaat met een vork. Proef, het moet nog een beetje een bite hebben. Geef iedereen een halve pompoen op het bord. Laat iedereen met een vork de slierten voorzichtig lostrekken en schep daar overheen de champignonsaus. Garneer met de peterselie en serveer de salade erbij.