Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Spaghettipompoen met champignons, Dartelaar geitenkaas-saus en peterselie

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Spaghettipompoen met champignons, Dartelaar geitenkaas en peterselie | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks spaghettipompoen
  • 400 gram knolselderij
  • 500 gram champignons
  • 200 gram Dartelaar geitenkaas
  • 2 el peterselie

In Huis

  • Olijfolie (om in te smeren)
  • 1 el Olijfolie om te bakken
  • 2 teen Knoflook
  • 150 ml room of crème fraîche
  • naar smaak Vinaigrette
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de spaghettipompoen in de lengte (zie tip), verwijder de zaden en smeer de binnenkant in met olie. Leg met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork een paar keer in de schil. Schuif in de oven voor ca. 25-30 min.
  2. Schil de knolselderij en snij in écht kleine blokjes van max 0.5 cm. Bak de blokjes zachtjes in een beetje olie terwijl je de knoflook fijnhakt en de champignons in kwarten of achtsten snijdt, dus niet te grof.
  3. Zet als de knolselderij beetgaar is het vuur hoog en bak de champignons mee totdat ze wat bruinen.
  4. Voeg zout en knoflook bij de champignons en schud een paar keer om. Roer de room of crème fraîche erbij en warm mee.
  5. Rasp de geitenkaas en voeg toe. Zet het vuur uit zodra de kaas is gesmolten.
  6. Hak de peterselie fijn, roer een deel door de saus en zet een deel ervan op tafel voor garnering.
  7. Snij de roodlof in repen en maak een simpele frisse vinaigrette van olie, azijn en een beetje mosterd.
  8. Haal de pompoenen uit de oven en check of het vruchtvlees gemakkelijk loslaat met een vork. Proef, het moet nog een beetje een bite hebben. Trek met een vork voorzichtig de slierten los en schep daarover heen de champignonssaus. Garneer met de peterselie en serveer de roodlof salade erbij.
  9. Grote eters? Kook er wat spaghetti bij.