Spaghettipompoen met champignons, blauwe geitenkaas, peterselie en een simpele salade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Spaghettipompoen
- 300 g Knolselderij
- 3 bakje(s) Champignons
- 150 g Blauwe geitenkaas
- 2 el Peterselie
- 1 krop(pen) Ijsbergsla
In Huis
- Olijfolie (om in te smeren)
- 1 el Olijfolie om te bakken
- 2 teen Knoflook
- naar smaak Vinaigrette
Recept stappen
- 2. Schil de knolselderij en snij in écht kleine blokjes van max 0.5 cm. Bak de blokjes zachtjes in een beetje olie terwijl je de knoflook fijnhakt en de champignons in kwarten of achtsten snijdt, dus niet te grof.
- 3. Zet als de knolselderij beetgaar is het vuur hoog en bak de champignons mee totdat ze wat bruinen.
- 4. Voeg zout en knoflook bij de champignons en schud een paar keer om.
- 5. Verkruimel de blauwe geitenkaas, voeg toe en laat zachtjes smelten. Zet het vuur uit zodra de kaas is gesmolten, de saus moet een beetje nat blijven.
- 6. Hak de peterselie fijn, roer een deel door de saus en zet een deel ervan op tafel voor garnering.
- 7. Snij de ijsbergsla in repen en maak aan met een simpele frisse vinaigrette van olie, azijn en een beetje mosterd of met een dressing van yoghurt en mayonaise, net wat je lekker vindt.
- 8. Haal de pompoenen uit de oven en check of het vruchtvlees gemakkelijk loslaat met een vork. Proef, het moet nog een beetje een bite hebben. Geef iedereen een halve pompoen op het bord. Laat iedereen met een vork de slierten voorzichtig lostrekken en schep daarover heen de champignonssaus. Garneer met de peterselie en serveer de sla erbij.
- <br>Let op: je hebt twee keer knolselderij en ijsbergsla nodig deze week. <br>1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de spaghettipompoen in de lengte. Verwijder met een lepel de zaden en besmeer de binnenkant met een beetje olie. Leg met de snijkant naar beneden op bakpapier op een bakplaat en prik de schil een paar keer in met een vork. Doe in de oven voor 25-30 minuten.