Spaghettipompoen gevuld met vegan gehakt in kruidige tomatensaus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks spaghettipompoenen
- 500 gram cherrytomaatjes
- 1 stuks ui
- 400 gram vegan gehakt
In Huis
- 30 gram koriander
- 1 tl gemalen kardemom
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 el baharat
- 1 tl (witte) peper
- olie om te bakken
- 1 tl zout
- 4 teentjes knoflook
- om te besprenkelen olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Halveer de spaghettipompoen in de lengte, verwijder de zaden en smeer de binnenkant in met olie. Leg met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork een paar keer in de schil. Schuif in de oven voor ca. 25-30 min.
- Bewaar een beetje koriander voor de garnering en hak de rest (incl. steeltjes) grof. Pureer de cherrytomaatjes met 0.5 tl zout, knoflook (geperst), alle specerijen (kardemom, kurkuma en baharat), gehakte koriander, de (witte) peper en eventueel een klein scheutje water. Zet op in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat ca. 10 min. afgedekt zachtjes pruttelen.
- Snipper de ui en fruit in een beetje olie. Voeg 0.5 tl zout toe en bak zacht. Voeg het vegan gehakt toe en roerbak tot een beetje bruin en knapperig is.
- Voeg de tomatensaus bij het gehakt en laat nog even mee-sudderen. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.
- Haal de pompoenen uit de oven en check of het vruchtvlees makkelijk loslaat met een vork. Proef, het moet nog een beetje 'bite' hebben. Geef iedereen een halve pompoen op het bord. Laat ze met een vork de slierten voorzichtig lostrekken en schep daarover heen de saus. Garneer met koriander.