Spaghettipompoen gevuld met Midden-Oosterse gehaktballetjes in kruidige tomatensaus
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks spaghettipompoen
- 30 gram koriander
- 150 gram appel
- 150 gram rode ui
- 0 400 lams-kalfsgehakt Baharat gekruid
- 500 gram cherrytomaten
- 1 bakje Midden-Oosterse specerijen
- 1 stuks sinaasappel
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl (witte) peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Halveer de spaghettipompoen in de lengte, verwijder de zaden en smeer de binnenkant in met olie. Leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork een paar keer in de schil. Schuif in de oven voor ca. 25-30 minuten.
- Hak de koriander fijn (incl. steeltjes). Rasp de aangegeven hoeveelheid appel en ui in een vergiet. Druk het vocht eruit en kneed dit mengsel, samen met de helft (!) van de koriander en de (witte) peper door het gehakt. Het gehakt is al gezouten! Draai balletjes, iets kleiner dan een pingpongbal. Vraag hulp! Braad de balletjes aan in wat olie in een stoofpan (schud af en toe om).
- Maak intussen de saus. Doe de cherrytomaatjes in de hoge beker van de staafmixer. Hak de knoflook grof en voeg toe. Staafmix samen de rest van de koriander, het specerijenbakje en de aangegeven hoeveelheid zout. Doe de saus bij de balletjes als ze zijn dichtgeschroeid, breng aan de kook.
- Snij de sinaasappel in dunne plakjes. Leg bij de saus en duw onder. Laat ca. 10 min. afgedekt sudderen.
- Haal de pompoen uit de oven en check met behulp van een vork of het vruchtvlees makkelijk loslaat. Proef even, het mag nog een beetje bite hebben.
- Geef iedereen een halve pompoen op het bord en laat met een vork de slierten voorzichtig lostrekken. Schep daarover de saus met balletjes.
- Goed om te weten: Het gehakt is gekruid met Baharat kruiden. In het specerijenbakje voor 4p zit 1 tl gemalen kardemom en 1 tl kurkumapoeder (2p de helft).