Spaghetti met tomaat, superverse ricotta en een salade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 6 rode tomaten
- 200 gram meiraap
- 1 venkel
- 250 gram ricotta
- 1 bosje basilicum
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 8 el olijfolie om te bakken
- 6 el kappertjes
- 400 gram spaghetti
- 3 el olijfolie extra vierge (voor dressing)
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el mosterd
Recept stappen
- Snij de knoflook in dunne plakjes en hak de tomaten grof. Verwarm de olie (om te bakken) op laag vuur in een steelpannetje en bak de knoflook 2 minuten heel zachtjes in de olie. Zorg dat ze niet gaat kleuren want dan wordt ze bitter! Neem de pan van het vuur en haal de knoflook eruit met behulp van een schuimspaan. Voeg de olie bij de tomaten samen met de kappertjes en zout en peper naar smaak en laat 20-30 minuten marineren.
- Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti en kook gaar volgens gebruiksaanwijzing.
- Maak een dressing van olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, mosterd en wat peper en zout. Snij de meiraap in blokjes, en de venkel in hele kleine stukjes en meng samen met de dressing.
- Giet de pasta af en meng met de gemarineerde tomaten, de ricotta en de basilicum. Bestrooi met zwarte peper en serveer direct met de salade.