Spaghetti met mizunapesto, geroosterde groene asperges, tomaat, pijnboompitjes en geitenkaas
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram groene asperges
- 1 stuks ui
- 250 gram cherrytomaatjes
- 100 gram geitenkaas sikkepit
- 75 gram mizuna
In Huis
- 4 el olijfolie (besprenkelen)
- 40 gram pijnboompitjes of zonnebloempitjes
- 350 gram spaghetti
- 1 teentje knoflook
- 6 el olijfolie (extra vierge)
- 1 el citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze. Halveer dikkere onderkanten zo nodig nog in de lengte. Snij de ui in dunne ringen. Doe in een mengkom samen met de tomaatjes. Voeg de olie en flink wat peper en zout toe en hussel om zodat alles bedekt is. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20-25 min. in de oven.
- Zet een grote pan water op voor de spaghetti.
- Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Rasp de geitenkaas. Draai in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer een pesto van een deel van de pitjes en kaas (hou wat achter voor garneren), de mizuna, een klein teentje knoflook, de olijfolie extra vierge en het citroensap.
- Kook de pasta gaar en giet af.
- Schep spaghetti op de borden en serveer met de pesto, de gegrilde groenten erbij en garneer met de achtergehouden pijnboompitten en geitenkaas.