Spaghetti met Midden-Oosterse gehaktballetjes in kruidige tomatensaus
Lam, Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 100 gram appel
- 100 gram rode ui
- 400 gram lams-kalfsgehakt Baharat
- 1 stuks rode paprika
- 1 blikje tomatenstukjes
- 1 bakje Midden-Oosterse specerijenmengsel
- 0.5 bosje koriander
- 1 stuks sinaasappel
- 400 gram spaghetti
In Huis
- 1 tl (witte) peper
- olie om te bakken
- 4 teentjes knoflook
- 1 tl zout
Recept stappen
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de spaghetti.
- Schil de appel en pel de rode ui. Rasp van de appel en ui ca. 100 gram (bij 4p) in een vergiet. Druk het vocht eruit en kneed de appel, ui en de (witte) peper door het gehakt. (Het gehakt is al gezouten!) Draai balletjes, iets kleiner dan een pingpongbal. Braad aan in wat olie in een stoofpan, schud af en toe om.
- Snij de paprika in stukjes. Hak de knoflook. Voeg beide bij de balletjes als ze zijn dichtgeschroeid. Voeg de tomatenstukjes, het specerijenmengsel en aangegeven hoeveelheid zout toe.
- Zie tip.
- Hou wat korianderblaadjes apart ter garnering. Hak de rest fijn (incl. steeltjes) en voeg toe.
- Snij de sinaasappel in dunne plakjes. Leg bij de saus en duw onder. Laat nog ca. 10 min. afgedekt sudderen op laag vuur.
- Kook de spaghetti in 9-11 minuten al dente. Giet af.
- Serveer de spaghetti met de saus met balletjes. Garneer met de korianderblaadjes.
- Goed om te weten: in het specerijenbakje zit 1 tl gemalen kardemom en 1 tl kurkumapoeder bij 4p. Bij 2p de helft.
- Je hebt extra cherrytomaatjes gekregen. Je kunt evt. wat (hele) tomaatjes toevoegen aan de saus. Of lekker om te snacken tijdens het koken😉.