Spaghetti met Italiaanse varkensworst in tomatensaus en een salade
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 rode paprika
- 1 sjalot
- 5 Italiaanse (varkens)worsten
- 1 courgette
- 500 gram cherrytomaatjes
- 2 el tomatenpuree
- 500 gram volkoren spaghetti
- 1 zakje babyleaf sla
- naar smaak overjarige kaas
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie (extra vierge)
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl mosterd
Recept stappen
- Snij de paprika in kleine stukjes en snipper de sjalot.
- Snij de Italiaanse worst in plakjes. Braad ze op hoog vuur rondom bruin in een beetje olie in een wok of hapjespan. Haal de worst uit de pan en zet even weg.
- Fruit de ui en paprika in het vet van de worst. Zet een pan water op voor de pasta.
- Snij de courgette in blokjes van ca. 1 cm, hak de knoflook fijn. Snij de tomaatjes in vieren.
- Bak als de sjalot goed glazig is de knoflook, courgette en tijm even mee. Bak na een minuut ook de tomatenpuree eventjes mee. Voeg een klein scheutje water toe om het aanbaksel van de worst los te krijgen. Voeg 2/3 van de tomaatjes toe. Laat ca. 5 minuten pruttelen. Voeg de worst bij de saus en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Kook de pasta gaar in 9-11 minuten. Roer in de eerste minuut goed door om plakken te voorkomen.
- Maak een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, peper en zout en meng met de sla en achtergehouden tomaatjes.
- Breng de tomatensaus op smaak met zout, peper. Rasp de kaas.
- Serveer de saus met de pasta, kaas en salade.