Spaghetti met Italiaanse gehaktsaus, aubergine en basilicum
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Rode ui
- 400 g Italiaanse rundergehakt
- 2 stuk(s) Aubergine
- 2 blikje(s) Cherrytomaatjes
- 25 g Basilicum
- 1 stuk(s) Korst parmezaanse kaas
- 300 g Spaghetti
- 50 g Gemengde sla
In Huis
- Olie om te bakken
- 1 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Olijfolie extra vierge voor dressing
- naar smaak Balsamicoazijn
- naar smaak Mosterd
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Let op je hebt vaker gemengde sla nodig deze week.
- Zet een pan gezouten water op voor de pasta.
- Snipper de ui en fruit in een hapjespan of wok in wat olie. Snij de knoflook fijn en voeg toe als de ui glazig is, samen met het Italiaanse gehakt.
- Snij de aubergine in dobbelstenen. Voeg bij het gehakt als het rul is en bak stevig aan tot de aubergine wat kleurt.
- Doe de cherrytomaatjes in de beker van de staafmixer. Pureer tot een gladde massa, voeg indien nodig een scheutje water toe. Bewaar flink wat blaadjes basilicum voor de garnering en doe pureer de rest, met steeltjes, mee. Voeg de saus bij aubergine en gehakt. Voeg ook de korst van de Parmezaan toe, dek af en laat ca. 10 minuten pruttelen terwijl je de pasta gaar kookt volgens gebruiksaanwijzing (wij zouden zelf 60 gram pp doen maar dat hangt af van wie er mee eet ;))
- Hak de rest van de basilicum grof en zet in een bakje op tafel.
- Maak een simpele vinaigrette van olie, balsamico-azijn, mosterd, peper en zout.
- Maak de pasta saus op smaak met peper en check of er nog zout nodig is.
- Was de sla en meng met de vinaigrette. Serveer met de pasta en gehaktsaus en garneer met de basilicum.