Skip to main content

Spaghetti met geroosterde aubergine en tomaatjes met linzen en mozzarella

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 aubergine
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 25 gram basilicum
  • 2 bollen mozzarella
  • 75 gram eikenbladsla

In Huis

  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 300 gram spaghetti
  • 1 blikje linzen depuis
  • 1 el balsamicoazijn
  • 50 gram pijnboompitten
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor 200 met de grill-stand erbij. Snij de aubergine in de breedte door de helft en dan in plakjes van een halve cm dik. Smeer de plakjes aubergine in met olie, peper en zout en leg ze op een bakplaat. Bak totdat ze bruin beginnen te worden en draai om. Leg de tomaten erbij als de aubergines lichtjes gaan kleuren en haal weg als ze zacht beginnen te worden.
  2. Pers de knoflook en snij 2/3 van de basilicum fijn. Meng met de olijfolie extra vierge. Voeg royaal zout en peper toe.
  3. Zet een pan water met zout op voor de pasta. Kook de spaghetti beetgaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en voeg de basilicum olie toe.
  4. Giet en spoel de linzen af en warm ze zachtjes op. Roer de balsamicoazijn door de linzen.
  5. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan (blijf erbij!). Snij de mozzarella in stukjes.
  6. Roer de linzen, 2/3 van de eikenbladsla en de helft van de mozzarella bij de spaghetti.
  7. Haal de aubergine en tomaten uit de oven. Leg op elk bord een pluk spaghetti en leg de aubergineplakken en tomaat ernaast.
  8. Garneer met de achtergehouden eikenbladsla en mozzarella, bestrooi met de pijnboompitjes en serveer direct.
  9. NB. Het is ook lekker de tomaat en aubergine (deels) al in de pan door de pasta te mengen.