Spaghetti met chilivlokjes, flespompoen, Hollandse geitenkaas en walnoten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Flespompoen
- 1 tl Chilivlokjes
- 6 teentje(s) Knoflook
- 400 g Spaghetti
- 1 zakje(s) Rucola
- 100 g Geitenkaas
- 100 g Walnoten
In Huis
- naar smaak Peper en zout
- 4 el Citroensap
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- naar smaak Suiker
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de pompoen doormidden en dan in 8 parten. Verwijder de zaden en schil de parten. Snij de parten dan weer in de lengte doormidden en dan in stukjes van ca. 2 cm.
- Vet een ovenschaal een beetje in en doe de pompoen, de chilivlokken (als je niet van pittig houdt doe dan de helft) en de knoflooktenen met schil in de ovenschaal. Bestrooi met wat zout, meng goed en schuif in de oven gedurende 20-25 minuten. Zet een pan water op voor de pasta en kook die 10 minuten voordat de oventijd is verstreken gaar volgens gebruiksaanwijzing. Giet af, besprenkel met wat olie en hou warm.
- Was de rucola en zet vast op tafel in een schaaltje. Doe ook de helft van het zakje geitenkaas in een schaaltje voor op tafel. Hak de walnoten grof.
- Check na 25 minuten of de pompoen inderdaad gaar is. Haal de knoflooktenen uit de ovenschaal, pel ze en wrijf ze fijn in een vijzel of met de bolle kant van een lepel.
- Meng de knoflook met de citroensap (mag uit een flesje), de olie, de suiker en peper en zout in een kommetje tot een dressing.
- Meng de spaghetti met de pompoen, de dressing, de walnoten en de helft van de geitenkaas goed door elkaar.
- Dien op en laat iedereen aan tafel naar smaak rucola en geitenkaas erdoor mengen.