Spaghetti met cherry tomaatjes en een pesto van amandel, olijven en peterselie
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 100 g Amandelen
- 6 el Fijngehakte peterselie
- 1 stuk(s) Sap van een citroen
- 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
- 2 bakje(s) Olijven
- 1 bakje(s) Rucola
- 400 g Spaghetti
- 50 g Parmezaanse kaas
In Huis
- 3 teentje(s) Knoflook
- 6 el Olijfolie (extra vierge)
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Zet een pan water op voor de spaghetti.
- Ga de pesto maken. Hak de peterselie fijn. Gebruik een vijzel of als je die niet hebt een staafmixer met bakje. Vijzel (of pureer) de knoflook samen met de peterselie en wat zout goed door elkaar en vijzel dan 2/3 van de amandelen erbij. Kneus als laatste de olijven erdoor met de vijzel, ze mogen nog een beetje heel blijven. Voeg dan de olijfolie extra vierge en het citroensap toe, met nog wat peper en zout naar smaak.
- Snij de cherrytomaatjes doormidden.
- Was de rucola.
- Kook de spaghetti gaar. Laat uitlekken en meng direct de pesto erdoor, met nog wat olijfolie.
- Roer de tomaatjes erdoor en serveer met de rucola en de Parmezaanse kaas, nog wat peterselie en de rest van de amandelen, grof gehakt.
- <br>Let op: je hebt elders deze week ook peterselie nodig.