Spaghetti carbonara met andijvie en spekjes
Varken
- Totale tijd minuten
![1930 Spaghetti Carbonara Met Andijvie En Spekjes](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/recipes/1930-spaghetti-carbonara-met-andijvie-en-spekjes.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=40&w=960&s=727862a0d914acf7fdcb861400ecf3e1)
Ingrediënten
In de box
- 200 g spekblokjes
- 400 g spaghetti
- 600 g andijvie
- 2 stuk(s) eieren
- 150 g geraspte kaas
In Huis
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Bak de spekjes in een diepe hapjespan tot ze lekker bruin zijn.
- Kook de spaghetti gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de andijvie in dunne reepjes, was en sla droog.Voeg de andijvie toe aan de spekjes en bak even mee tot het geslonken is.
- Meng de eieren in de kom met de helft van de kaas.
- Giet de spaghetti af en bewaar in een maatbeker circa 250 ml kookvocht (bij 4p).
- Doe de spekjes en andijvie bij de spaghetti, roer goed door (de pan moet niet meer op het vuur staan).
- Roer dan snel het eiermengsel samen met ca. 200 ml (bij 4p) kookvocht. Kijk of je het smeuïg genoeg vindt en voeg anders nog wat kookvocht toe.
- Maak op smaak met peper en zout en dien direct op met de rest van de geraspte kaas.