Spaanse visstoof paprika, venkel en cherrytomaatjes
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks ciabattabroodje bruin
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks rode paprika
- 200 gram cherrytomaatjes
- 1 stuks venkel
- 400 gram bouillabaise vis
In Huis
- 2 teentje knoflook
- olie om te bakken
- 1.5 tl gerookte paprikapoeder
- 2 stuks gepelde tomaten uit blik
- naar smaak zwarte olijven (optioneel)
- 2 el citroen
- naar smaak peterselie (fijngehakt)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180. Besprenkel de korst van de ciabatta met water en bak in 8-10 minuten af.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de paprika in blokjes.
- Verhit wat olie in een stoofpan en fruit de ui hierin. Voeg na ca. 5 minuten de paprika, gerookte paprikapoeder en knoflook toe.
- Halveer de cherrytomaatjes. Verwijder het loof, kontje en harde binnenste deel van de venkel en snij in dunne plakjes. Voeg toe in de pan en schep regelmatig om voor ca. 5 minuten.
- Giet de inhoud van de gepelde tomaten uit blik toe en druk de tomaten stuk met een spatel.
- Draai het vuur laag en voeg de vis aan de tomatensaus toe. Je kunt er optioneel ook nog wat zwarte olijven naar smaak aan toevoegen. Dek de pan af en laat stoven voor ca. 5 minuten. Haal vervolgens de deksel van de pan en laat nog even stoven voor 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak de stoof af met 2 el citroensap en serveer met de ciabatta en eventueel wat fijngehakte peterselie naar smaak.
- Je kunt dit recept ook met rijst ipv brood eten.