Spaanse fabada met rundermerguez, bonen, peen en Turks brood crostini’s
Rund, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 3 stengels bleekselderij
- 200 gram wortelpeterselie
- 200 gram peen
- 1 blikje tomatenstukjes
- 2 blikjes boterbonen
- 1 stuks Turks brood
- 4 worstjes rundermerguez
- 1 el peterselie
In Huis
- olijfolie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 500 ml water
- 1 blokje bouillon
Recept stappen
- Snipper de ui. Verwarm olie in een afdekbare pan met dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan.
- Snij de bleekselderij in halve maantjes en voeg bij de ui. Schil en snij de wortelpeterselie en peen in halve maantjes, voeg toe en bak even stevig aan. Hak de knoflook, draai het vuur terug en fruit mee.
- Zet de waterkoker aan en verwarm de oven voor op de grill stand
- Voeg de tomatenstukjes toe en laat het geheel 5 min op middelhoog vuur met deksel op de pan zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de boterbonen uitlekken en voeg bij de groenten samen met het water en het bouillonblokje. Breng al roerend aan de kook en laat nog 10 min zachtjes doorkoken.
- Snij het Turks brood in repen van 1.5 cm dik. Leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak knapperig in ca. 5 min. Hou in de gaten en draai eventueel tussentijds om.
- Verwarm olie in een koekenpan. Snij de merguez in plakjes en bak gaar in 5 min. Voeg samen met de vrijgekomen olie toe.
- Hak de peterselie. Garneer de Spaanse fabada ermee en serveer met de crostini’s.