Soupe au pistou
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g Courgette
- 1000 g Tomaten
- 500 g Sperziebonen
- 2 blikje(s) Witte bonen
- 1 bos(sen) Basilicum
- 200 g Vermicelli
- 2 teentje(s) Knoflook
- scheutje(s) Olijfolie
- 2 blokje(s) Groentebouillon
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Zet een pan op met 1 liter water en 2 blokjes bouillon en breng aan de kook.
- Laat ondertussen de bonen even uitlekken en prepareer de groenten (zie ingrediëntenlijst).
- Als de bouillon kookt en de blokjes zijn opgelost voeg je alle groenten en de witte bonen toe en laat 20 minuten koken.
- Voeg dan de vermicelli toe en kook nog zo lang tot die gaar is (volgens verpakking).
- Maak ondertussen de pistou door de basilicumbladen met de knoflook te pureren of fijn te hakken en giet daarna langzaam circa 6 el olijfolie erbij. Maak op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de soep met een flinke schep pistou en wat geraspte kaas.
- Tip: voor de stevige trek kan er nog een stukje brood bij geserveerd worden maar dit hoeft niet vanwege de bonen en vermicelli.