Soto tempeh met paksoi en ei
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram tempeh
- 1 zakje Soto ayam boemboe
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 4 eieren
- 2 stronken paksoi
- 3 stengels lente-ui
- 1 zakje tauge
In Huis
- olie om te bakken
- 1000 ml kokend water
- 2 blokjes groentebouillon
Recept stappen
- Zet een pan met water op het vuur voor de aardappelen en een pan met klein laagje water voor de paksoi.
- Snij de tempeh in blokjes, niet al te groot. Bestrooi met peper en zout en bak in een aparte pan met veel olie rondom mooi bruin en knapperig. Hou apart.
- Verhit olie in een wok of soeppan met dikke bodem en voeg de Soto ayam boemboe toe en bak 2 minuten.
- Voeg het kokende water en de bouillonblokjes toe. Laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Kook de eieren hard. Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook gaar.
- Snij de paksoi en kook 2 minuten. Snij de lente-uitjes fijn. Pel de eieren en snij doormidden.
- Zet voor elke persoon een kommetje klaar en verdeel de eitjes, bosui, taugé, paksoi en aardappel over de kommetjes.
- Schep de bouillon er ruim over. Serveer met de knapperige stukjes tempeh.
- Er staat soto (soep) ayam (kip) op de verpakking omdat deze boemboe voor kippensoep bedoeld is. De boemboe is vegetarisch en ook heerlijk voor soep zonder kip!