Soto ayam met kippendij en paksoi
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 zakje Soto ayam boemboe
- 400 gram kippendijenvlees
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 4 eieren
- 2 stronken paksoi
- 3 lente-uien
- 1 zakje taugé
In Huis
- olie om te bakken
- 1000 ml kokend water
- 2 blokjes kippenbouillon
Recept stappen
- Zet een pan met water op het vuur voor de aardappelen en een pan met klein laagje water voor de paksoi.
- Verhit olie in een wok, voeg de Soto ayam boemboe toe en bak 2 minuten aan. Voeg de kip toe en schroei dicht. Voeg het kokende water en de kippenbouillonblokjes toe. Laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook gaar in ca 15 min. Kook de eieren hard. Dit kan samen in een pan indien gewenst.
- Snij de paksoi in stukjes van ca 2 cm en kook 2 minuten. Giet af. Snij de lente-uitjes fijn.
- Pel de eieren en snij doormidden.
- Zet voor elke persoon een kommetje klaar en verdeel de eitjes, bosui, taugé, paksoi en aardappel over de kommetjes.
- Schep de bouillon met de kip er ruim over.