Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Soort van soto met kip

Kip

  • Totale tijd minuten
Soort van soto met kip  | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks ui
  • 1 stuks rode peper
  • 100 gram peen
  • 2 stuks aardappels
  • 2 stuks portobello
  • 2 stuks eieren
  • 200 gram kipgehakt
  • 150 gram spitskool
  • 1 stuks shanghai paksoi

In Huis

  • 1 liter water (voor de bouillon en voor de eieren)
  • (olijf) olie om te bakken
  • 2 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuks steranijs
  • 2 stuks kippenbouillonblokjes
  • 1 el soja
  • 0.5 el vissaus
  • 0.5 tl zout
  • limoen of citroen rasp en sap
icon package

Recept stappen

  1. Zet een waterkoker aan voor de bouillon.
  2. Snipper de ui. Zet een soeppan op met een scheut olie en fruit de ui zachtjes tot glazig. Snij de peper in ringetjes. Als je niet van scherp houdt haal dan de zaadlijsten eruit. Voeg bij de ui. Schil en rasp een stukje gember van ca. 2 cm. En voeg bij de ui.
  3. Schil de peen, snij hem doormidden en snij in halve maantjes. Voeg bij de ui. Hak de knoflook fijn en voeg bij de ui. Voeg de steranijs toe en bak even mee.
  4. Voeg een liter water toe en verkruimel de bouillonblokjes erover. Laat de soep ca. 10 minuten even zachtjes koken.
  5. Schil de aardappels en snij in blokjes van ca. 1 cm. Voeg toe aan de soep.
  6. Zet een pan water op en voeg de eieren toe als het water kookt. Kook ze in 6 a 7 minuten halfzacht.
  7. Verhit wat olie in een koekenpan. Snij de portobello in plakjes en bak die even op hoog vuur. Zet dan even apart.
  8. Meng het kipgehakt met de soja, vissaus en het zout. Rasp de schil van de limoen en voeg 0,5 tl rasp toe. Voeg een kneepje citroensap toe aan het gehakt. Meng goed, en rol balletjes van het kipgehakt ter grootte van een knikker. Voeg toe aan de soep.
  9. Snij de spitskool in dunne reepjes en voeg toe aan de soep. Snij het witte gedeelte van de paksoi in reepjes en voeg toe aan de soep. Snij ook het groen en bewaar even. Voeg de portobello toe.
  10. Proef de soep goed: je moet zoet, zout en zuur proeven. Voeg naar smaak zout, peper, vissaus, limoensap en/of sojasaus toe. Verwijder de steranijs, en voeg het paksoiblad toe.
  11. Verdeel de soep over vier kommen en geef iedereen een half ei in de soep.
  12. Wil je hier een maaltijdsoep van maken? Kook dan 160 gram noedels mee in de soep.