Soepje van ijsbergsla
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
![MG 8059](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/recipes/MG_8059.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=40&w=960&s=916d8866114888457dba52ad28a2c8d1)
Ingrediënten
In de box
- 0.5 stuks rode ui
- 0.5 stuks ijsbergsla
- 2 tl peterselie
- 2 tl yoghurt
In Huis
- 1 blokje bouillon naar keuze
- 500 ml water
- 1 teentje knoflook
- 1 el bloem
- 0.5 tl kerriepoeder
- 50 ml melk
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor met behulp van een waterkoker.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een klont boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
- Snij de ijsbergsla in reepjes. Voeg toe en laat 5 min. zachtjes smoren. Roer de bloem en de kerrie erdoor en voeg al roerend de melk toe. Laat het geheel nog 5 min zachtjes garen, roer af en toe.
- Voeg de bouillon toe, pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper. Hak de peterselie fijn. Garneer de soep met een drupje yoghurt en de gehakte peterselie.