Soep van verse wortelgroenten, kruiden olie en een Doruvael tosti
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Banaansjalot
- 400 g Zoete aardappel
- 400 g Winterpeen
- 200 g Knolselderij
- 1 stuk(s) Lente-ui
- 10 takje(s) Peterselie
- 1 tl Tijmblaadjes
- 1 tl Rozemarijn
- 8 stuk(s) Boterham
- 8 plakje(s) Doruvael kaas
In Huis
- 100 ml Olijfolie (extra vierge)
- 2 blokje(s) Groentebouillon
- 1 teentje(s) Knoflook
- 1 el Boter
Recept stappen
- 1. Snipper twee sjalotten. Schil de groenten en snij in gelijke blokjes (de winterpeen, knolselderij en aardappels). Snij de lente-ui in ringetjes.
- 2. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een soeppan en bak hierin de sjalotten zachtjes aan totdat deze zacht en glazig beginnen te worden. Ze mogen niet bruin worden.
- 3. Voeg de blokjes groenten toe en schep om. Doe het deksel op de pan en laat enkele minuten zachtjes op het kleinste vuur 5 minuten stoven.
- 4. Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 40 minuten zachtjes koken of totdat de groenten helemaal gaar zijn.
- 5. Maak in de tussentijd de kruidenolie. Doe de rest van de olijfolie in een keukenmachine of blender en voeg de peterselie, tijm, rozemarijn en lente-ui toe. Knijp de knoflook erboven uit. Maal samen tot een fijne kruidenolie.
- 6. Doe de soep in de blender of pureer helemaal fijn met de staafmixer of keukenmachine.
- 7. Schenk terug in de pan en hou warm.
- 8. Maak 4 tosties door de boterhammen te beleggen met de Doruvael. Besmeer de buitenkanten met wat boter. Bak om en om bruin in een koekenpan.
- 9. Schenk de soep in kommen en lepel er wat van de kruidenolie over. Serveer met de tosties.
- <br>Tip: serveer gekaramelliseerde uien op de tosti.