Soep van savooiekool, kikkererwten en spelt
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 g Savooiekool
- 1 stuk(s) Rode ui
- 3 stengel(s) Bleekselderij
- 1 stuk(s) Rode peper
- 1 flesje(s) Basilicumolie
- 1 stuk(s) Landbrood
In Huis
- 75 g Spelt
- 2 el Olijfolie
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 tl Piment
- 1 tl Kaneel
- 5 takje(s) Tijm
- 1000 ml Groentebouillon
- 2 stuk(s) Laurier
- 1 stuk(s) Tomaat
- 200 g Kikkererwten
- naar smaak Citroensap
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Week de spelt een nacht van te voren in ruim koud water.
- Snijd de kool in ragfijne reepjes. Snijd de bleekselderij in plakjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
- Verhit de olie in grote braadpan met dikke bodem en bak hierin de ui, knoflook en bleekselderij ca. 5 minuten tot ze een beetje zacht worden. Voeg de droge kruiden, tijm en kool toe en roer alles even door.
- Giet de spelt af en doe ze in de pan met de bouillon en de laurier. Doe het deksel op de pan en laat doorkoken tot de spelt gaar is. Dit duurt ongeveer een uur. Voeg vlak voor het einde van de kooktijd kikkererwten (afgegoten), rode peper en tomaat toe en kook tot de tomaat ietsje zacht geworden is.
- Verwijder de laurierblaadjes en de tijm en breng op smaak met een kneepje citroensap en wat zout en peper.
- Serveer met een scheutje basilicumolie en een stuk brood om te deppen.