Soep van palmkool, kikkererwten en spelt
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 150 g Spelt
- 2 stuk(s) Sjalot
- 3 stengel(s) Bleekselderij
- 1 bakje(s) Piment + kaneel
- 5 takje(s) Tijm
- 1 blikje(s) Tomatenstukjes
- 300 g Palmkool
- 1 blikje(s) Kikkererwten
- 1 stuk(s) Rode peper
- 2 stuk(s) Ciabatta (bruin)
- naar smaak Citroensap
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- 2 el Olijfolie
- 1500 ml Water
- 3 blokje(s) Groentebouillon
- 3 blaadje(s) Laurier
- naar smaak Peper en zout
- bakje(s) Olijfolie (extra vierge)
Recept stappen
- 1. Spoel de spelt af en zet op in 1,5 liter water (bij 4p), samen met de blokjes bouillon. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes voorkoken. De spelt is gaar in ca. 35 minuten (incl. het voorkoken).
- 2. Hak de sjalotten en de knoflook fijn en snij de stengels bleekselderij in kleine boogjes.
- 3. Verhit de olijfolie in grote soeppan met dikke bodem en bak hierin de sjalot, knoflook en bleekselderij ca. 5 minuten tot ze een beetje zacht worden. Voeg het bakje met piment en kaneel toe, samen met de takjes tijm en het blikje tomaten. Roer door en laat zachtjes pruttelen.
- 4. Haal de dikke nerven uit de palmkool en snij het blad in dunne reepjes. Voeg bij de tomaat en roer een paar keer goed om tot het wat slinkt.
- 5. Giet de bouillon met spelt erbij en voeg de laurier toe. Doe het deksel op de pan en laat het geheel doorkoken tot de spelt gaar is (dus spelt totaal 35 minuten).
- 6. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de ciabatta broodjes in ca. 8-10 minuten af in de oven.
- 7. Voeg de laatste 5 minuten de uitgelekte kikkererwten bij de soep. Snij de rode peper in stukjes en voeg die ook toe (haal evt. de zaadlijsten eruit voor een minder pittige smaak).
- 8. Verwijder de laurierblaadjes en de tijm uit de soep en breng op smaak met wat citroensap en peper en zout.
- 9. Zet een bakje olijfolie op tafel om de broodjes in te dopen.
- <br>Let op: elders deze week heb je ook bleekselderij, tijm en citroen nodig.