Soep van aardpeer en prei met winterpesto
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Aardpeer
- 2 stuk(s) Prei
- 1 stuk(s) Uien
- 100 ml Zure room
- 1 bakje(s) Winterpesto
In Huis
- 50 g Boter
- 2 teentje(s) Knoflook
- 100 g Aardappelen kruimig
- 1000 ml Groentebouillon
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Snipper de ui, hak de knoflook. Schil de aardperen en de aardappel en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de prei in ringen en was grondig.
- Verhit de boter in een soeppan met dikke bodem. Bak de ui en knoflook zachtjes aan.
- Voeg de prei, aardappel en aardpeer toe en doe het deksel op de pan. Laat zachtjes 20 minuten stoven tot de groenten zacht zijn.
- Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 20 minuten zachtjes koken.
- Laat even wat afkoelen. Pureer de soep m.b.v. een staafmixer of keukenmachine en doe hem terug in de pan. Voeg de zure room toe en warm even zachtjes door. Niet meer aan de kook brengen. Check op peper en zout.
- Serveer in kommetjes met een schepje winterpesto.