Soep met rapen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 ui
- 300 gram meiraap
In Huis
- olie
- 1 liter groentebouillon
- 1 mespunt gemberpoeder
- 1 snufje kaneel
- 1 snufje suiker
- 1 mespunt saffraan
- 1 kruidnagel
Recept stappen
- Snipper de ui fijn. Schil de rapen en snij in brunoise (kleine dobbelsteentjes). Stoof de ui eerst kort aan in wat olie en voeg dan de rapen toe. Laat even stoven en voeg dan de groentebouillon toe. Laat 25 minuten garen op een zacht vuur.
- Vijzel intussen een kruidnagel fijn. Kruid de soep met het gemberpoeder (of een stukje verse gember, geraspt of in dunne plakes), een snufje kaneel, een snufje suiker, een mespuntje saffraan, de kruidnagel en peper en zout. Laat even doorkoken en serveer.