Snijboontjes met citroen broodkruim
Vegetarisch, Bijgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 sneetjes desembrood
- 500 gram snijbonen
- 1 stuks gele ui
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- olie en boter om te bakken
- 1 stuks citroen
- snufje nootmuskaat
Recept stappen
- Neem het desem brood en hak deze in een keukenmachine of snij met de hand in hele kleine stukjes. Snij de knoflook fijn. Verwarm de boter en olie in een grote koekenpan toast het broodkruim tot het mooi bruin is. Voeg nu de knoflook toe en bak 1 minuut. Rasp wat citroenrasp erdoorheen, wat zout en zet het broodkruim apart.
- Zet een pan met kokend water op. Haal de topjes van de snijbonen af. Kook de snijbonen in 6 minuten bijna gaar.
- Verwarm olie in een koekenpan pan. Snipper de ui en bak glazig. Voeg nu de boontjes toe aan de pan en hussel goed door en warm nog 2 minuten mee. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat
- Serveer de boontjes met het knoflook broodkruim erbovenop.
- Heb je toevallig wat spek in huis? Dit is ook heerlijk door de boontjes heen!