Snijbietomelet met Alde Fryske kaas met tomatensaus en aardappelen uit de oven
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 kilo Frieslander aardappelen
- 2 rode uien
- 4 tomaten
- 500 gram snijbiet
- 120 gram Alde Fryske kaas
In Huis
- 10 el olijfolie extra vierge
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 6 eieren
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Kook of stoom de aardappelen 15 minuten voor. Laat een beetje afkoelen. Verwijder de schil en snijd in grote stukken. Doe in een ovenschaal. Besprenkel met 3 eetlepels van de olijfolie en bestrooi met zout. Schep voorzichtig om. Bak ongeveer 30 minuten in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn. Schep halverwege een keer om.
- Maak de tomatensaus. Snipper 1 ui. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de ui zachtjes aan. Snipper de knoflook en bak een halve minuut mee. Snij de tomaten in stukken en doe bij de ui en de knoflook.
- Voeg de oregano en vier eetlepels water of groentebouillon toe en breng verder op smaak met peper en eventueel wat zout. Laat 20 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan.
- Maak de snijbietomelet. Snijd de snijbiet in stukken. Snipper de laatste ui. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een grote ovenvaste koekenpan. Bak de ui zachtjes 5 minuten aan in de olie. Voeg de snijbiet toe en bak ca. 15 minuten mee tot deze geslonken is en het vocht uit de snijbiet verdampt is. Breng op smaak met zout en peper. Rasp ondertussen de Alde Fryske kaas.
- Maak de omelet op het moment dat de aardappelen bijna klaar zijn. Meng de eieren met 3/4 van de Alde Fryske kaas. Voeg dan de snijbiet toe en meng goed. Verhit 3 eetlepels olie in de koekenpan en schenk het ei-snijbietmengsel in de pan. Bak op laag vuur ca. 10 minuten. Zorg dat de bovenkant nog nat is.
- Haal de aardappelen uit de oven. Bestrooi de omelet met de rest van de kaas en zet de pan boven het midden van de oven. Bak tot de bovenkant mooi bruin is. Serveer in punten met de gebakken aardappelen en de tomatensaus.