Snelle spaghetti met tomaat en superverse ricotta
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram cherrytomaatjes
- 50 gram groene eikenbladsla
- 1 bakje(s) ricotta
In Huis
- 6 el kappertjes
- 300 gram spaghetti
- 2 teen knoflook
- 8 el olijfolie (extra vierge)
- 3 el olijfolie extra vierge voor dressing
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl mosterd
- naar smaak basilicumblaadjes
Recept stappen
- Snij de knoflook in dunne plakjes en snij de tomaatjes doormidden. Verwarm de olie op laag vuur in een steelpannetje en bak de knoflook 2 minuten heel zachtjes in de olie. Zorg dat hij niet gaat kleuren! Neem de pan van het vuur en haal de knoflook eruit met behulp van een schuimspaan. Voeg de olie bij de tomaten samen met de kappertjes en zout en peper naar smaak en laat 20-30 minuten marineren.
- Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti straks.
- Maak een dressing van olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, mosterd, peper en zout. Was de veldsla en meng met de dressing.
- Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing. Giet de spaghetti af en meng de warme spaghetti met de gemarineerde tomaten, de ricotta en de basilicum. Bestrooi met zwarte peper en serveer direct met de salade.