Snelle regenboogbowl met bosui en pecannoten
Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram oranje bataat
- 200 gram boerenkool
- 340 gram gekookte rode bieten
- 2 blik linzen
- 60 gram pecannoten
- 2 stronkje roodlof
- 2 stuks bosui
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teen(tje) knoflook
- 80 ml water
- 2 el (Dijon) mosterd
- 2 el balsamicoazijn
- 6 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven op 220 graden.
- Schil en snij de bataat in plakjes van 0,5 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 22 minuten in de oven. Zet een timer op 15 minuten.
- Spoel de boerenkoolbladeren af en ris de bladeren van de stelen. Snij het blad in reepjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak even aan. Pers de knoflook erbij schep een paar keer om en voeg het water toe. Dek af, laat zachtjes gaar stoven in ca. 10 minuten tot het water is verdampt en de boerenkool zacht is. Voeg wat peper en zout toe.
- Maak in een grote slakom een dressing van de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de bieten af en snij grof. Meng vast door de dressing.
- Laat de linzen uitlekken en warm op het laatst even mee met de boerenkool.
- Leg de laatste 2-3 minuten de pecannoten bij de groenten in de oven.
- Verwijder het hart van de roodlof en snij in halve ringen. Snij de bosui in ringen.
- Meng de groenten uit de oven, pecannoten, roodlof, bosui, boerenkool en linzen door de bietjes met dressing. Breng op smaak met peper en zout.