Snelle ramen met spinazie, meiraap en peultjes
Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 el gember
- 200 gram peultjes
- 250 gram fijne eiernoedels
- 4 stuks ei
- 1 stuks banaansjalot
- 1 stuks rode peper
- 2 handjes spinazie (gewassen)
- 1 stuks meiraap
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl Chinese vijf-kruidenpoeder
- 15 liter water (voor de bouillon)
- 2 stuks bouillonblokjes (rund, paddenstoel of kruiden)
- 1 teen knoflook
Recept stappen
- Verhit wat olie in een soeppan en bak hier het vijf-kruidenpoeder een minuut in aan. Blus af met de aangegeven hoeveelheid water voor de bouillon en breng aan de kook. Los hier de bouillonblokjes in op. Schil de gember, snij in dunne plakjes en voeg toe aan de bouillon. Verwijder de harde uiteinden en eventueel de harde draad van de peultjes en kook in dezelfde pan in 2-3 minuten beetgaar. Schep uit de pan in een kom laat schrikken in koud water.
- Kook de noedels eerst 3 minuten op hoog vuur, draai het vuur helemaal zacht een kook nog eens 6 minuten. Giet en spoel af met koud water.
- Zet een ander pannetje met water en de eieren op. Kook deze vanaf dat het water kookt, nog eens 6 minuten. Giet af en laat schrikken.
- Snipper de sjalot heel fijn en snij de knoflook in plakjes. Halveer de rode peper in de lengte en snij in halve ringetjes – verwijder al dan niet de zaadlijsten voor minder of meer pit. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hier de sjalot kort in aan. Voeg na ca. 2 minuten de knoflook en rode peper bij. Voeg de gewassen spinazie bij de pan en bak even kort mee. Wanneer ze iets geslonken is, draai het vuur uit.
- Was de meiraap. Verwijder het kopje en kontje en snij in dunne plakjes. Dit kan je ook met een mandoline doen als je wilt.
- Leg een nestje eiernoedels in elk kommetje. Leg hier de spinazie, meiraap en peultjes naast. Snij de eitjes door de helft en leg op het nestje noedels. Schenk de bouillon in de kommetjes tot de gewenste hoeveelheid.
- Je kunt eindeloos varieren met groenten die je kunt toevoegen. Heb je toch iets anders over uit je Krat, gebruik dan dat ipv de spinazie bijvoorbeeld.