Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Snelle ragù met courgette en Hollandse ‘Parmezaan’

Rund

  • Totale tijd minuten
2024 41 SNELLE ragu courgette stokalde fryske 0743

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram rundergehakt gekruid
  • 1 stuks gele ui
  • 250 gram wortel
  • 2 stuks courgette
  • 1 bosje majoraan
  • 300 gram spaghetti volkoren
  • 70 gram tomatenpuree
  • 600 gram passata
  • 80 gram Stokâlde Fryske

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl (bruine) suiker
  • 1 stuks laurierblad (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan water met zout op. Hier ga je de spaghetti en de cavolo nero in koken.
  2. Verhit olie in een stoof- of hapjespan met dikke bodem. Leg het gehakt in zijn geheel in de olie en laat op hoog vuur bruinen. Draai om en laat ook de andere kant bruinen. Doel is lekker aanbaksel te krijgen op de bodem van de pan.
  3. Snipper intussen de ui. Schil de wortel en snij in dunne halve maantjes. Snij de courgette in de lengte in vieren en snij partjes van ca. 1 cm. Ris de blaadjes majoraan van de takjes en hak grof.
  4. Verdeel het gehakt met een houten spatel in stukjes terwijl het vuur hoog staat.
  5. Schuif het gehakt naar één kant van de pan en voeg de ui, wortel, courgette en majoraan toe. Bak ca. 5 minuten. Pers de laatste minuut de knoflook erbij.
  6. Doe de spaghetti in de pan en kook al dente in 9-10 minuten. Giet af en bewaar wat kookvocht.
  7. Maak een kleine ruimte in het midden van de pan en bak de tomatenpuree een minuut aan om te ontzuren. Voeg de balsamicoazijn toe samen met de passata en de (bruine) suiker. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat afgedekt pruttelen met eventueel een laurierblad.
  8. Voeg de spaghetti toe aan de ragù en breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe.
  9. Serveer de spaghetti en laat ieder naar wens Stokâlde Fryske (Hollandse ‘Parmezaan’) erover raspen.
  10. Wil je het gehakt zelf namaken? Het gehakt voor 2p is gekruid met 1tl korianderpoeder, 1tl komijnpoeder, 1tl venkelzaad, 1tl gedroogde tijm. Het gehakt is al gezouten!