Snelle okonomiyaki met peen-palmkool-rettich rijstsalade
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 160 gram zilvervliesrijst
- 0.5 tl bakpoeder
- 6 stuks eieren
- 200 gram spitskool
- 2 stuks bosui
- 200 gram palmkool
- 200 gram rettich
- 200 gram peen
- 1 el gember
In Huis
- 180 ml water
- 0.5 blokje groentebouillon
- 120 gram bloem
- 4 el rijstazijn (of witte wijnazijn)
- 2 el sojasaus
- 2 el ketchup
Recept stappen
- Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Bereid de bouillon voor. Meng de bloem en het bakpoeder met de eieren. Klop met een garde tot een glad beslag en meng met de bouillon. Breng op smaak met peper. Snij de spitskool en bosui (incl. het groen) in dunne reepjes en meng erdoor.
- Verwarm olie in een afdekbare koekenpan (zie tip 1). Bak de omelet afgedekt op zacht vuur. Eerst 10-12 minuten en draai hem daarna om met een spatel of keer hem eerst op een bord en schuif terug in de pan. Bak nog 2-3 minuten.
- Verwijder alleen hele dikke nerven van de palmkool en snij in reepjes. Kneed in een ruime kom met een snuf zout een paar minuten stevig.
- Schil en rasp de rettich en peen. Meng door de palmkool.
- Maak de dressing. Schil en rasp de gember. Meng in een kommetje met de rijstazijn (of witte wijnazijn) en sojasaus. Heb je geen rijstazijn? Gebruik dan witte wijnazijn en los er 1 tl suiker per 1 el azijn in op.
- Voeg de dressing bij de groenten in de kom en schep de warme rijst erdoor. Verdeel de ketchup over de okonomiyaki (zie tip 2) en serveer met de rijstsalade.
- 1: Hou qua grootte van de pan de volgende afmeting aan voor het beste resultaat: 2p: Ø20 cm; 3/4p: Ø30 cm. 2: Heb je geen ketchup? Vervang dan voor wat mayo met sojasaus of sweet chilisaus..