Snelle moussaka met lams-kalfsgehakt en oude kaas
Lam, Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 rode ui
- 400 gram lams-kalfsgehakt
- 2 aubergines
- 800 gram vastkokende aardappelen
- 100 gram Alde Fryske kaas
- 1 krop groene eikenbladsla
In Huis
- 2 tenen knoflook
- olie, om te bakken
- 1 tl zout
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 blikje tomatenblokjes
- 250 gram ricotta
- optioneel suiker
- naar smaak sla dressing
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pannetje water op voor de aardappels.
- Snipper de ui. Snij de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olie in een grote wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes ca. 5 minuten. Breng op smaak met het zout (1/2 tl bij 4p) en de oregano. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 5 minuten goudbruin.
- Snij intussen de aubergine in blokjes. Voeg toe en bak net zo lang tot ze wat zacht zijn geworden. Voeg de tomatenblokjes toe en laat ca. 10 minuten sudderen.
- Schil de aardappel en snij in dunne schijfjes. Kook in 7 minuten beetgaar en giet af.
- Rasp de kaas. Meng de ricotta bij de gehaktsaus en breng op smaak met indien nodig nog wat zout, peper en evt. een klein schepje suiker.
- Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Schep hierop de helft van het aubergine-gehaktmengsel en leg hierop weer een laagje aardappelschijfjes. Bedek met de rest van de saus en bestrooi met de kaas. Schuif gedurende 15-20 minuten in de oven totdat er een mooi korstje op zit.
- Maak in de tussentijd een dressing naar smaak. Was de eikenbladsla en droog met behulp van een slacentrifuge. Snij in reepjes en meng dit in een slaschaal met de dressing.
- Serveer de sla bij de moussaka.