Snelle Japanse noedel-groentesoep met gemengde vis
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram noedels
- 2 el gember
- 1 stuks rode peper
- 350 gram spitskool
- 1 stuks gele paprika
- 1 stronk paksoi
- 400 gram gemengde vis
In Huis
- 1 liter kokend water
- olie om te bakken
- 2 blokje groentebouillon
- 3 el sojasaus
- optioneel sesamolie
Recept stappen
- Breng een ruime pan gezouten water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels eerst 2 minuten op hoog vuur, daarna nog 8 minuten op middelhoog vuur. Giet af en spoel goed af met koud water.
- Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
- Rasp de gember. Snij de rode peper in kleine stukjes, verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt. Verwarm olie in een soeppan met dikke bodem en bak een paar minuten.
- Verwijder het hart van de spitskool en snij in dunne sliertjes. Snij de paprika in stukjes. Voeg bij de gember en peper.
- Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan, voeg het kokende water en de sojasaus toe. Breng opnieuw aan de kook en laat ca. 6-7 minuten koken.
- Snij de witte stronk van de paksoi in stukjes van ca. 1 cm dik en het blad in repen. Dep de vis droog met keukenpapier.
- Roer de noedels en de paksoistronk door de soep. Warm even door. Leg de laatste 2 à 3 minuten de vis en het paksoiblad erbij. Roer niet meer, zodat de visstukken heel blijven.
- Serveer de soep in royale kommen. Garneer optioneel met sesamolie en sojasaus naar smaak.
- Goed om te weten: er kan kabeljauw, zalm en schol in de gemengde vis zitten.