Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Snelle gevulde lasagne met paddenstoelen, walnoot en pittige kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Snelle gevulde lasagne met paddenstoelen, walnoot en pittige kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram kastanjechampignons
  • 300 gram oesterzwammen
  • 100 gram walnootstukjes
  • 1 stuks ui
  • 3 stengel bleekselderij
  • 200 gram peen
  • 1 stuks paprika
  • 1 stuks prei
  • 500 ml passata
  • 400 gram verse lasagnevellen
  • 1 pakje sojacuisine
  • 150 gram Weerribben pikant geraspte kaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 2 tl Italiaanse kruiden (of iets vergelijkbaars)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Zet een ruime pan water met wat zout op om de lasagnebladeren in voor te koken.
  3. Snij de kastanjechampignons doormidden of in kwarten en scheur de oesterzwammen in reepjes. Doe in een mengkom samen met de walnootstukjes. Besprenkel met ruim olijfolie, peper en zout en schud goed om. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15-20 minuten in de oven. Het mag allemaal bruin en/of knapperig worden.
  4. Snipper de ui. Fruit in wat olie in een hapjespan. Snij de bleekselderij in plakjes. Snij de peen in halve maantjes en de paprika in blokjes. Voeg toe als de ui glazig is en bak verder - pers de knoflook erbij en voeg wat zout toe.
  5. Kerf de prei in de lengte in en spoel eventueel zand ertussenuit. Snij in de lengte doormidden en dan in fijne halve ringetjes. Bak een paar minuten mee. Voeg de gedroogde Italiaanse kruiden toe (heb je dat niet? denk aan een mix van oregano, tijm, basilicum of Provençaalse kruiden). Voeg de tomatenpassata toe. Dek af en laat een paar minuten pruttelen. Heb je genoeg tijd? Hoe langer, hoe lekkerder, maar probeer in elk geval 10 minuten.
  6. Kook de lasagnevellen 3 minuten voor giet en spoel even koud af.
  7. Roer de sojacuisine en de paddenstoelen en walnoten door de saus en check nog even goed op zout en peper.
  8. Vet een passende ovenschaal in. Afhankelijk van het formaat ga je twee of drie lagen lasagnevellen maken en twee of drie lagen gehakt (daar eindig je mee).
  9. Bedek de bodem met de lasagnevellen. Verdeel 1/2de of 1/3de van de saus erover. Herhaal dit 2 of 3 keer en eindig met de saus. Strooi de kaas erover.
  10. Bak ca. 10 minuten af, tot de kaas gesmolten is en wat gebruind.