Snelle driegroentenstamppot met vis in mosterd-roomsaus
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1100 gram Frieslander aardappels
- 400 gram paarse bataat
- 2 stuks prei
- 300 gram paksoi
- 200 ml slagroom
- 4 filet schelvis met huid
- 1 bosje krulpeterselie
In Huis
- 1 stuks ui
- olie om te bakken
- scheutje witte wijn (optioneel)
- 100 ml water
- 2 el mosterd
- 0.5 blokje vis- of groentebouillon
- klont boter
Recept stappen
- Schil de aardappels en paarse bataat, snij in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Kook in ca. 15-20 minuten gaar.
- Snij de prei in halve ringen en spoel evt. het zand ertussenuit. Snij de steel van de paksoi in stukjes en het blad in repen. Voeg de laatste 10 minuten de prei en paksoi steel (let op: nog niet het blad) bij de aardappels en bataat.
- Snipper de ui heel fijn. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan. Fruit de ui zachtjes. Blus af met een scheutje wijn als je dit toevallig open hebt staan. Voeg het water, de room en mosterd toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat half afgedekt zachtjes pruttelen.
- Giet de aardappels en groenten af en bewaar wat kookvocht! Voeg het blad van de paksoi toe en stamp met een goede klont boter en een scheut kookvocht tot stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Hou warm.
- Dep de vis droog met een keukenpapiertje en kruid met zout en peper. Voeg bij de roomsaus en draai het vuur naar middelhoog. Laat de vis 3-4 minuten garen in de roomsaus.
- Hak intussen de peterselie fijn en voeg bij de vis in roomsaus.
- Serveer de stamppot met de vis in mosterd-roomsaus.