Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Snelle butter chicken met zilvervliesrijst en paksoi-wok

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Butter chicken met rijst en paksoi | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram kippendijvlees garam masala gekruid
  • 2 stuks ui
  • 200 gram oranje bataat
  • 400 ml passata
  • 300 ml yoghurt
  • 1 zakje paksoi
  • 0.5 bosje koriander

In Huis

  • 50 gram boter om te bakken
  • olie om te bakken
  • 4 teentjes knoflook
  • kneepje citroensap (uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  2. Verwarm de aangegeven hoeveelheid boter met wat olie in een koekenpan. Bak, als de boter stopt met bruisen, de kip rondom bruin (hij hoeft nog niet gaar).
  3. Snipper de ui. Haal de kip als hij bruin is met een vleespincet of vork uit de pan. Fruit de ui in de pan. Hak de knoflook en voeg 2/3de(!) van de knoflook en wat zout toe. Bak zachtjes mee. Schil en snij de bataat in kleine blokjes van 0,5 cm, bak mee.
  4. Voeg, als de ui glazig is de kip weer toe, samen met de passata en yoghurt. Breng aan de kook en laat 10 minuten (of langer als je tijd hebt) pruttelen tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snij de witte kool in dunne reepjes. Verwarm olie in een afdekbare wok en bak een paar minuutjes. Voeg een lepeltje. Snij intussen het wit van de paksoi in stukjes en het blad in repen. Verwarm olie in een koekenpan of wok en bak het wit van de paksoi ca. 5 minuten. Voeg op het laatst het paksoiblad en rest van de gehakte knoflook toe. Laat slinken en breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Voeg wat water toe, dek af en laat in ca. 5 minuten gaar stomen.
  6. Hak de koriander fijn.
  7. Smelt op het laatst een flinke klont boter (ca. 30g bij 4p) door de butter chicken. Bestrooi met de koriander en serveer met de rijst (zie tip) en gewokte paksoi.
  8. Hou je gekookte rijst over? Bewaar en serveer bij de groentecurry.