Snelle butter chicken met basmatirijst, witte kool en peterselie
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram basmatirijst
- 400 gram Indiaas gekruide kip
- 1.5 stuks ui
- 250 gram oranje bataat
- 400 gram witte kool
- 350 gram passata
- 20 gram peterselie
- 200 gram Bulgaarse yoghurt
In Huis
- 4 el boter om te bakken
- olie om te bakken
- 3 teen knoflook
Recept stappen
- Verwarm alvast zachtjes de aangegeven hoeveelheid boter met wat olie in een afdekbare wok of hapjespan.
- Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 10 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken. LET OP! Je hebt bij een ander gerecht ook rijst nodig. Kook het voor twee keer als je dat handig vindt.
- Bak, als de boter stopt met bruisen, de kip op hoog vuur rondom bruin (ze hoeft nog niet gaar).
- Snipper intussen de ui. Schil de bataat, halveer in de lengte en snij in halve of kwart maantjes van max. 0,5 cm. Haal de kip als ze bruin is uit de pan. Bak de ui en bataat in het bakvet. Hak de knoflook fijn en voeg 2/3de(!) toe, bak zachtjes verder.
- Snij de witte kool in plakken en dan in kleine stukjes. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan en bak afgedekt 6-8 minuten. Schep af en toe om, het is lekker als het een beetje bruin kleurt aan de randjes.
- Voeg zodra de ui glazig is de kip weer toe, samen met de passata. Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten (of langer als je tijd hebt) zachtjes afgedekt pruttelen. Breng goed op smaak met peper en zout. Voeg evt. een scheutje water toe als het te dik wordt.
- Voeg als de kool geslonken is (mag nog wel wat bite houden!) de rest van de knoflook toe. Schep een paar keer om en zet het vuur uit. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn.
- Roer de yoghurt met indien gewenst nog een klont boter, door de butter chicken en serveer met de rijst, groenten en bestrooi royaal met de peterselie.
- GOED OM TE WETEN: de kip is gekruid met garam massala en zout.