Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Snelle boeuf stroganoff met krieltjes

Rund

  • Totale tijd minuten
Spinazie-broccoli taart met Brabantse Blauwschimmelkaas | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 g runderreepjes
  • 600 g krieltjes
  • 1 stuk(s) banaansjalot
  • 2 bakje(s) champignons
  • 2 stuk(s) paprika

In Huis

  • 1 el tomatenpuree
  • 125 ml room
  • 400 ml runderbouillon
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 klont(en) boter
  • 2 el bloem
  • 2 tl Dijonmosterd
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pannetje met een halve liter water en 1 blokje runderbouillon op het vuur.
  2. Zet in een pan water met zout de krieltjes op het vuur en kook gaar in circa 10-15 minuten. (Halveer als het grote krielen zijn).
  3. Snipper de banaansjalot. Snij de champignons in kwarten. Halveer de paprika, snij in de lengte in dunne repen en dan doormidden.
  4. Verhit 2 el olie in een wok of braadpan met dikke bodem. Zorg dat de pan echt goed heet is en bak het vlees in 1 a 2 minuten bruin. Doe dit liefst in 2 of 3 porties zodat het vlees echt bakt en niet gaat sudderen in eigen vocht. Schep het vlees uit de pan en bewaar op een bord (zonder af te dekken anders gaart het door). Bestrooi nu pas met wat peper en zout.
  5. Smelt een klont boter in dezelfde pan en bak de sjalot op hoog vuur aan tot ze kleuren. Voeg de paprika toe en schep een paar minuten om tot het wat zacht wordt. Voeg vervolgens de champignons toe en een snufje zout en bak ook deze omscheppend een paar minuten mee.
  6. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak even mee zodat het zuur er wat af gaat. Voeg dan de bloem toe en schep nog even een minuut goed om.
  7. Voeg dan de 400 ml bouillon toe, breng aan de kook en laat zachtjes op laag vuur 10 minuutjes pruttelen. Als het te droog dreigt te worden voeg je nog wat bouillon toe. Proef. Als te zuur, dan een heel klein beetje suiker erbij.
  8. Draai het vuur uit en roer de room en de mosterd (naar smaak, circa 2 tl) erdoor en als laatste de biefstuk met vocht. Roer goed door zodat de warmte over slaat op het vlees en de room.
  9. Serveer de stroganoff met de krieltjes.