Smoor van Helden van de Keuken met lente-ui en gewokte amsoi
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 porties smoor kant-en-klaar
- 1 stuks ui
- 3 stengels bleekselderij
- 400 gram amsoi
- 2 stuks lente-ui
- 80 gram pinda's
In Huis
- olie om in te bakken
- 1.5 teentje knoflook
Recept stappen
- Verwarm de smoor volgens instructie op de verpakking.
- Snipper de ui en snij de bleekselderij in halve maantjes. Verwarm olie in een wokpan en fruit alvast zachtjes aan.
- Snij de steel van de amsoi in stukjes en het blad in repen. Let op: echt stugge delen van de steel kun je beter niet gebruiken. Test dit door je nagel erin te zetten - gaat dat makkelijk, dan kan je het gewoon snijden. Voeg de stelen alvast bij de bleekselderij. Hak de knoflook fijn. Voeg samen met het amsoiblad toe en wok alles nog ca. 4 minuten.
- Snij de lente-ui in ringetjes.
- Garneer de smoor met de lente-ui en pinda’s. Serveer met de gewokte amsoi.