Smeuïge witte bataat-aardappelpuree met waterkers, vegan ‘coquilles’, paddenstoelen en hazelnotencrunch
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram witte bataat
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 4 takjes tijm
- 4 stuks boleten
- 300 gram gemengde paddenstoelen
- 100 gram waterkers
- 60 gram hazelnotencrunch
In Huis
- 4 tenen knoflook
- olie om te bakken
- scheut olijfolie extra vierge
- klontje (plantaardige) boter (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de bataat en aardappelen. Snij in gelijke stukken. Verwijder de schil van de knoflookteentjes. Leg een flink stuk aluminiumfolie op een bakplaat met daarop de bataat, aardappelen, knoflooktenen en takjes tijm. Besprenkel royaal met olie, zout en peper. Hussel om en vouw dicht. Laat ca. 30 minuten garen in de oven.
- Bereid de ‘coquilles’ voor. Snij het hoedje van de boleten eraf en leg weg, die gebruik je straks in de gebakken paddenstoelenmix. Snij plakken van 2 cm dik van de steel in coquillevorm. Snij de plakken aan 1 kant ca. 0.5 cm kruislings in. Leg 10 minuten in een bakje warm water.
- Snij grotere exemplaren van de paddenstoelenmix en boletenhoedjes in stukken.
- Dep de plakken boleet na 10 minuten droog met keukenpapier. Verwarm olie in een koekenpan en bak de ‘coquilles’ in 8-10 minuten per kant goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout. Hou warm.
- Haal het foliepakje uit de oven, verwijder de tijm. Doe de bataat, aardappelen, knoflook en achtergebleven olie een pan. Stamp tot een smeuïge puree met de een flinke scheut olijfolie extra vierge en evt. (plantaardige) boter. Verwijder dikke stelen van de waterkers. Roer door de puree en laat slinken. Warm nog even door op zacht vuur. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm intussen olie in een koekenpan. Bak de paddenstoelenmix kort aan op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de waterkerspuree met de paddenstoelenmix, ‘coquilles’ en garneer met de hazelnotencrunch.