Smashed komkommer met gerookte makreel en crispy chili olie
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks komkommer
- 1 pakje gerookte makreelfilet
In Huis
- 2 teen knoflook
- 10 gram koriander
- 1 el bruine suiker
- 2 el (crispy) chili olie
- 2 el sesamolie
- 2 el rijstazijn
- 2 el sojasaus
- naar smaak sesamzaadjes
Recept stappen
- Leg de komkommer onder huishoudfolie en sla er op met een deegroller. Doe dit tot de zaadjes loskomen en er stukken ontstaan.
- Pers de knoflook. Hak de koriander fijn.
- Meng in een mengkom de stukken komkommer met de knoflook, koriander, suiker, chili olie, rijstazijn en sojasaus. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Zet apart voor minstens 30 minuten. Als je tijd hebt, laat het een nacht staan.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
- Snij de makreel in grove stukken.
- Voeg de makreel toe en schep door de komkommer. Garneer met de sesamzaad en serveer direct.