Sloppy Joe van Ellekes Keuken in bloempie broodbakjes en een frisse salade
Rund, Kant en klaar uit Elleke's Keuken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 porties Sloppy Joe gehaktvulling
- 1 potje mais
- 3 el hazelnootolie
- 75 tl honing mosterd
- 75 stuks venkel
- 75 stuks komkommer
- 15 stronkjes roodlof
- 1 zakje kruidenslamix
- 4 stuks bloempie broodbakjes
- 15 el peterselie
In Huis
- 15 el witte wijnazijn
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Warm de Sloppy Joe saus langzaam op in een steelpannetje. Laat de mais uitlekken en warm mee.
- Maak in een grote saladekom een dressing van de hazelnootolie, witte wijnazijn, honing/mosterd, peper en zout.
- Verwijder het kontje en loof van de venkel. Snij in zo dun mogelijke plakken (eventueel m.b.v. mandoline).
- Verwijder het hart van de roodlof (zie tip 1) en snij in smalle reepjes.
- Snij de komkommer in kleine blokjes. Meng de venkel, roodlof en komkommer door de dressing. Meng vlak voor het serveren de slamix erbij.
- Zet de broodbakjes ca. 5-7 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze lichtbruin zijn geworden.
- Hak de peterselie (ook de steeltjes) fijn.
- Schep de Sloppy Joe in de broodbakjes en serveer met de salade. Garneer met de peterselie.
- 1: het is een flinke salade, dus je kan er ook voor kiezen een deel van de roodlof te bewaren voor een ander moment. 2: je hebt een extra komkommer gekregen. Lekker als rauwkostsnackje voor de kids op een andere dag.